VI Lustrum

Lieve dames en soms wel heren,

Daar zijn we dan. Het zesde lustrum. De engelen van Nos Ergo domineren Maastricht al 30 jaren lang, en hoe. Afgelopen jaar zijn wij daarom begonnen met het brainstormen over hoe dit geweldige levensjaar dan gevierd mag worden.

Om te beginnen met het thema, want wat voor discussie een simpel thema kan creëren is ondenkbaar. Verschillende ideeën kwamen naar voren: typisch, strak, nuchter, space, beroerd, succes (6), eigenwijs, koekeroend, doen, structuur, chaos, tijdloos, visie/visioen/vitaal/vindingrijk (Milow vond het leuk om een thema te hebben dat begint met VI). Het schoot dus niet echt op met de thema’s. Op de eerstvolgende vergadering kwam Olly met een laatste keuzemoment.

Toen het thema eindelijk was vastgelegd, konden we door naar de invulling van het lustrumjaar. Het werd al snel duidelijk dat we elke 11e van de maand iets met elkaar wilden doen, als maandelijkse verjaardagsherinnering. Moeten we ook niet iets doen met de reünisten? Moeten we een jaaroverzicht maken? We wilden sowieso een mooie groepsfoto maken. Iets met ‘Heel eigen, ludiek en typerend voor Nos Ergo’.

En dan nu door naar de activiteiten. We zouden gaan trampolinespringen in Kerkrade en bij de McDonalds eten #Ludiek. We zouden de Euroscoop afhuren voor de themabekendmaking #werdtochteduur. We konden een cocktail workshop gaan doen bij Mr Smith, en een speurtocht naar Tragos houden. We zouden een workshop ‘creatief met verf gooien’ doen. Kortom, de opties waren eindeloos.

De volgende vergadering werd geopend met een shotje balsamico dressing. Olly is te laat en Sanne heeft huisavond. Conclusie: LuCo heeft prioriteit!! Er wordt een winkelwagenmunt besteld. Cor beseft nog niet dat we bij Ipanema gaan eten en noemt het Apenama. Milow en Rijn leveren hun lied in, waarin rare dingen worden opgesomd.

Ondanks de chaotische en soms zeer onvruchtbare vergaderingen, komt er een lustrum op touw. Beetje bij beetje worden activiteiten vastgelegd en krijgen ideeën steeds meer vorm. Als het lustrumweekend nadert, stijgt de spanning of alles wel goed zal verlopen. Maar wát een weekend was het uiteindelijk! We hebben er zelf enorm van genoten, en kunnen niet wachten op de rest dat Nos Ergo ons in de komende jaren gaat brengen!

Met lustrumse kus,

LuCo

Ymke, Assie, Cor, Olly


Thema bekendmaking 

.

 


Lustrumweekend

Het moment waar wij met zijn allen al zo lang naar uitkeken was dan eindelijk daar, het lustrumweekend! Menig reünist is dit weekend weer naar het mooie Maastricht afgereisd om terug te gaan in de tijd en het ultieme Nos Ergo gevoel nogmaals de ervaren. Het werd een weekend dat in het teken stond van gezelligheid, nieuwe kennismakingen, leuke activiteiten, een heerlijk diner, en een pubquizz waarbij Erik de chaos even niet meer trok. Al met al: een groot feest!

 

 


Almanak & Speciaalbier Borrel

Met trots hebben wij tijdens onze jaarlijkse speciaalbier borrel de almanak kunnen presenteren. In deze almanak hebben we de mooiste herinneringen gebundeld. Hij staat boordevol met foto’s, geschreven stukjes, random feitjes en nog veel meer waarmee we over een aantal jaren de herinneringen vanonze Nos Ergo tijd terug kunnen halen. Over 15 jaar, nog steeds omringd door een hoog decibelgehalte, maar dan afkomstig van een huilende baby, op volle toeren draaiendewasmachine of de stofzuiger, zullen we waarschijnlijk terugverlangen naar het aantal decibel dat wij met zijn allen in de borrelkamer kunnen produceren. Dit is dan ook precies het goede moment om deze mooie verzameling van herinneringen er weer eens bij te pakken.

Liefs van de Almanakcommissie,

Kim Wever
Marleen Flipsen
Maud de Mönnink

 

 

Na de almanakuitreiking was het tijd voor de SBB lustrumeditie! Dit jaar waren er extra speciaalbieren om te kiezen en een bandje zorgde live voor de muziek.

 


Lustrumreis

Bij het lustrum hoort natuurlijk als afsluiter een lustrumreis! Met zijn allen hebben we de dagen afgeteld totdat we dan eindelijk op vakantie zouden gaan. Nos Ergo, Nos Ergo, Nos Ergo gaat naar Spanje!!

Wat zou een lustrumreis van Nos Ergo zijn als alles precies volgens plan zou gaan? Precies, een lustrumreis maar niet die van Nos Ergo. Al snel bleek dan ook dat de activiteit salsa dansles gegeven zou worden door een hele vage Spanjaard die niet veel van salsa dansen afwist, goed die hebben we dus maar even geskipt. Gelukkig konden wij ons heel goed vermaken in Casa Don. Met goedkope rosé aan het zwembad of spelletjes in de game room. Dit leek allemaal op rolletjes te lopen totdat Tess met haar oplader de villa bijna afbrandde en we moesten verhuizen naar Casa Madelaine. Wat een nog mooier stekkie bleek te zijn. Tessie bedankt!!

Als afsluiting van deze mooie reis gingen we 3 dagen naar Valencia. We hebben gefeest, lekker gegeten, geshopt, de toerist uitgehangen en vooral heel veel met elkaar gelachen.

LuReCo heel erg bedankt voor al jullie inzet om deze reis fantastisch te maken!